top of page

2020 Yılında Sosyal Medya Hesabı Başarılı Bir Şekilde Nasıl Yönetilir?


Sosyal medyadan sorumlu bir kişi olarak oldukça yoğun bir hayat yaşıyorsunuz. Etkili stratejiler oluşturmak ve birden fazla sosyal medya hesabını denetlemek arasında, pazarlama büyümesi için yeni fırsatlar bulmak ve performansınızı raporlamak için büyük bir çaba sarf ediyorsunuz.

Verimli iş akışları oluşturmak ve sonuçlar sunmak için sağlam bir yönetim bilgisine ihtiyacınız vardır. Ancak sosyal medya platformları da zaman içinde gelişmekte ve bazı değişimler geçirebilmektedir. Zaman içinde gerçekleşen bu değişimleri takip etmek ve uyum sağlamak başarılı bir sosyal medya yönetimi için oldukça önemlidir. 2020 yılında da sosyal medya hesabı yönetimi konusunda dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır.


Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal medya yönetimi, sosyal medya kitlelerini analiz etme ve kendilerine göre uyarlanmış bir strateji geliştirme, sosyal medya profilleri için içerik oluşturma ve dağıtma, çevrimiçi sohbetleri izleme, etkili kişilerle iş birliği yapma, topluluk hizmeti sağlama ve sosyal medyayı izleme, ölçme ve raporlama işlemidir.

Bir zamanlar işletmeler tarafından marjinalleştirilen tüm bu görevler şimdi şirketlerin pazarlama stratejilerinin dikkatini çekti. Bu gelişmenin en büyük sebebi ise sosyal medyanın yaratmış olduğu fırsatlar ve yenilikler. Sosyal medya, sosyal kanallarınızı düzenli ve verimli bir şekilde yönetmeniz şartıyla büyük para kazanma fırsatları sunar.


Sosyal Medyayı Yönetmek İçin Nereden Başlanmalı?

Sosyal yönetimi yönetme yönteminizi nasıl optimize etmeye başlayacağınızdan emin değilseniz endişelenmeyin. Bu durum birçok pazarlamacının kafasını karıştıran bir şey.

Sosyal medya yönetimine başlayabilmeniz için yapmanız gereken üç önemli şey:

  1. Sosyal medya denetimi yapın

  2. Doğru sosyal medya platformlarına karar verin

  3. Hedef kitlenizi analiz edin


Sosyal Medya Platformunu Doğru Seçmek

Sosyal medyayı daha verimli bir şekilde yönetmenin bir diğer önemli unsuru doğru platformu seçmektir.

Bir sosyal medya denetimi yaptıktan sonra, bazı platformların markanız için iyi çalışmadığı ortaya çıkabilir. Bu durumda, ihtiyacınız olan sonuçları elde etmek için gereken çabayı anlamak için zaman ayırmalısınız.

Birçok şey kitlenizin nerede olduğuna da bağlıdır. Araştırmanız sırasında, kitlenizin çoğunlukla Twitter'da olduğunu ancak platformdaki varlığınızın güçlü olmaktan uzak olduğunu düşünüyorsanız, o zaman açıkça iyileştirmeye çalışmalısınız.

  • Sonuçlarınız bu kadar iyi değilse ve kitleniz başka bir yerdeyse, kaynaklarınızı farklı bir kanala kaydırmayı düşünebilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce kendinize şu soruları sorun:

  • İş hedeflerim neler? (marka bilinirliğini, olası satış yaratma, web sitesi trafiğini, dönüşümleri vb.) İş hedeflerimi platformda karşılayabilecek miyim? Hedeflerime ulaşmak için ne kadar harcama yapmam gerekecek?

  • Platformda pozitif yatırım getirisi sağlayacak kadar verimli bir performans gösterebilecek miyim? Tutar, platformda pazarlama maliyetini haklı çıkarmak için yeterli olacak mı?

  • Topluluğun platformdaki demografik özellikleri nelerdir ve ulaşmak istediğim kitlenin demografik özellikleriyle eşleşiyor mu?

  • Hedef kitlem platformda mevcut ve aktif mi? Onlara etkili bir şekilde ulaşabilecek miyim?

  • Platform pazarlamacılar arasında ne kadar popüler? Öne çıkmak için ne kadar içerik üretmem gerekecek?

  • Doğrudan yarışmam platformda mevcut mu? Ne yapıyorlar? Onlardan daha iyi performans gösterebilir miyim?

SEO’nun (Search Engine Optimization) Önemini Fark Edin

SEO sosyal medya hesabı yönetimi için de oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Türkçe’ye Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevirebileceğimiz bu kavram sosyal medya hesabınızın kolay bir şekilde bulunabilmesi için büyük önem arz eder. Bu sebepten dolayı SEO ayarlarınızı doğru bir şekilde yapmanız hedef kitlenize ulaşmanızda size çok büyük avantajlar sağlayacaktır.


Sosyal Medya Trendleri

2020 yılında sosyal medya hesabı yönetimi konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan bir tanesi de sosyal medya trendleridir. Bu sebepten dolayı gündemi iyi bir şekilde takip edebilmek ve paylaşımlarınızı trendlere göre ayarlamak dijital pazarlama konusunda sizlere çok büyük fırsatlar sunacaktır.


Creative qp İle Sosyal Medya Hesaplarınız Yükselişe Geçsin

2016 yılında beri dijital pazarlama, web site ve markalaşma gibi pek çok alanda hizmet vermekte olan Creative qp sosyal medya pazarlaması konusunda da sektörün önde gelen şirketleri arasında yer almaktadır. Sosyal medyanın avantajlarından en iyi şekilde yararlanmak için Creative qp ile çalışmaya başlayabilirsiniz.


145 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page