top of page

PR İçin Sosyal Medya Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya, birinci sınıf bir hikaye anlatımı aracına dönüştü. Büyüyen dijital ortamla, markalar artık daha büyük kitlelerle bağlantı kurmanın bir yolu olarak PR stratejilerinde sosyal medyayı kullanıyorlar. Müşteriler artık her zamankinden daha fazla sevdikleri markaları anlamak ve etkileşimde bulunmak, markanın erişimini ve etkisini etkileyen vızıltıları oluşturmak için sosyal medyayı kullanıyor. İdeal kitlenizle bağlantı kurmak için geleneksel halkla ilişkiler teknikleriyle uyumlu bir sosyal medya stratejisi oluşturmak için bu adımları izleyin.


Marka Sesinizi İyileştirin ve Kitlenizi Tanıyın

Sosyal medya ve halkla ilişkiler aracılığıyla marka bilinirliğinizin ve erişiminizin etkisini artırmanın en önemli yönü, önce net bir mesaj ve ses duymaktır. Daha geniş kitlelerin bir markayı daha iyi anlayabilmeleri için, başta sosyal medya olmak üzere tüm pazarlama platformlarındaki mesajlarının açık, özlü, ilgi çekici ve tanınabilir olması gerekir.

En tanınmış markalardan bazıları başarı seviyesine ulaşır, çünkü kitleleriyle duygusal bir bağlantı kurabilirler. Markanızın mesajıyla birlikte, bu mesajı kiminle paylaşmak istediğinizi bilmeniz çok önemlidir.

İçerik takvimlerinizi ve / veya satış konuşmanızı oluşturmadan önce kendinize aşağıdaki soruları sormalısınız:

  • Sosyal medyanın halkla ilişkilerdeki rolü nedir ve hedeflerinize ulaşmak için bunu nasıl kullanabilirsiniz?

  • Hedef kitleyi nasıl tanımlıyorsunuz? Onlar kim?

  • İdeal hedef kitleniz nerede bulunur ve içeriğiniz onlarla nasıl konuşur / yankılanır?

Bunlar sosyal medya ve halkla ilişkiler stratejinizin en tutarlı yönlerinden bazıları olacaktır. Markanızın tasarımı ve estetiği değişecektir, ancak mesajınız her zaman markanızın neden yönünü ve kitleniz ve / veya müşteriniz için neden önemli olduğunu vurgulamalıdır.


Markanıza Kimliğini Veren Doğru Kancaları Keşfedin

Hem markanız hem de kitleniz için tanıtım tükenmesinden kaçınmak için, stratejinize ve sosyal yardım çabalarınıza rehberlik eden içerik kategorilerini bilmek önemlidir. İçeriğinizi temel içerik kategorilerinizle hizalayarak kitleniz sizden bekleyebilecekleri içeriği daha iyi anlayabilir.

Bu aynı zamanda bir marka adına gönderebileceğiniz satış konuşması türlerini de etkiler ve satış konuşmasını alan editörler yaptığınız kitle araştırmasını takdir edecektir.

Hedefleyebileceğiniz içerik kategorilerine örnekler şunlardır:

İlham Verici : Bu kategori, insanları olumlu düşünmeye sevk eden içerik yayınlamak için mükemmeldir. Ör. Alıntılar, güzel görüntüler, influencer notları vb.

Eğitsel : Alanında uzman mısın? Bu, uzmanlığınızı kullanmanız içindir. İpuçları ve püf noktaları, video eğitimleri, SSS, ücretsiz kaynaklar vb. Gibi içerikler oluşturun. Bu, kitlenizin sizden öğrenebileceği her türlü bilgi olabilir.

Konuşma : Bu, etkileşime neden olan her türlü içerik içindir. Ör. Eşantiyonlar / yarışmalar, anketler, “Caption This” yazıları, boşlukları doldurma vb. Doğal olarak bir yankı yaratan içeriği düşünün! Markanız için daha otantik, daha iyi olan bir konuşma.

Bağlantı : Bu, içeriğinizin perde arkası yaklaşımından daha fazlası içindir. Ör. Ürün incelemeleri, seyahat fotoğrafları, yaşam tarzı, etkinlikler, ekip, müşteriler vb. Bu, kitlenizin sizinle ve markanızla kişisel bir bağlantı kurmasını sağlar.

Promosyon : Bu, her tür promosyonu veya indirimi zorlamak için mükemmeldir. Bu, web seminerleri, podcast'ler, yaklaşan konuşma fırsatları vb. Gibi kendinizi tanıtmak için de harika bir yöntemdir. Başarılarınızı parlatmaktan ve vurgulamaktan korkmayın!

En başarılı markalar / işletmeler, sağladıkları içeriğe lazer odaklı oldukları için halkla ilişkiler gözünde başarılıdırlar. İçerik stratejinizde ne kadar net olursanız, PR çabalarınız özellikle sosyal medya yoluyla kitleleri çekmek konusunda o kadar etkili olacaktır.


İçeriğinize Enerji Verme ve Optimize Etme

Sosyal medyada hashtag'leri kullanmak, zaten vurguladıkları popüler içerikle hizalayarak içeriğinizin etrafına dikkat çekmek ve markanız için etkileyiciler bulmak için harika bir yoldur. Hashtag'ler, sizinle benzer içeriği paylaşanları takip etmek için kolayca yeni hesaplar bulmanın harika bir yoludur.

Hashtag'ler markanızı oluştururken de faydalıdır. Markalar ve işletmeler, yeni ürün veya hizmet lansmanlarına farkındalık getirmek için yayınlarında kullanmak üzere kendi hashtag kampanyalarını oluşturacaklar.

Hangi hashtag'lerin sizin için en uygun olduğunu keşfetmek için zaman ayırmanızı öneririz.

Rekabet yüksek olmasına rağmen, bunlar sık ​​kullanıldıkları ve izlendikleri için en fazla katılımı sağlama eğilimindedir.


Tutarlı Olun ve İçeriği Kitlenizle Hizalayın

Her zaman görün ve kitlenize uygun hale getirin. Etkileşim ve izleme gücü, içeriğinizin erişiminde ve gösterilmesinde büyük bir etki yaratabilir.

Gönderilerinizin sıklığı söz konusu olduğunda, haftada 5 defaya kadar yayınlayın. Sosyal medyadaki varlığınızı büyüttükten sonra, ihtiyaç ve kitlenizin katılımı temelinde frekansınızı artırmaya bakın.

Etkileşim sürelerine gelince, kitlenizin içeriğinizle en çok ne zaman etkileşime geçtiğini görmek için hesap bilgilerinizi kontrol edin ve ardından planınızı ve topluluk etkileşimini bu zaman dilimleri etrafında planlayın. Hikayelere gelince, markanızın zaman çizelgesinde görünmesi için her gün Facebook veya Instagram'da 3-4 hikaye yayınlayın.


Topluluk katılımı, sosyal medyada yankı oluşturmanın bir yoludur, bu yüzden bunu listenizde en üstte tutun! En iyi bağlantılarınızı yorumlamak, beğenmek ve etkileşime geçmek için her gün yaklaşık bir saat geçirin.

Mümkün olduğunda, hesaplarınıza gönderilen ilk 5 dakika içinde yorumları yanıtlayın; bu zaman dilimi içinde yanıt veremiyorsanız , sosyal medya yönetim yazılımlarından faydalanabilirsiniz.

Markanızı veya içeriğinizi Instagram Stories aracılığıyla sergilemekten Facebook Live'da sohbet etmeye kadar, PR'nizin erişimini genişletmek için markanızın hikayesini sosyal medya yoluyla vurgulamanın birçok yolu vardır.

36 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page