top of page

6 İnstagram Büyüme Stratejisi

İnstagram uygulamasında sağlıklı bir şekilde büyümek adına, en etkili metotları belirlemeli ve bu metotları doğru ve gerektiği miktarda kullanmalısınız. Sosyal medya yöneticiliği olarak adlandırılan bu işin incelikleri oldukça zahmetli olmakla beraber, isteyen birçok kişi sonunda başarıya ulaşabilmektedir.

Bizde bu yazımızda sizlere 6 İnstagram büyüme stratejisini paylaşacağız. Böylece bilmediğiniz ve denemediğiniz bazı etkili stratejik adımları deneyimleyerek hesabınızın büyümesini sağlayabilirsiniz.

1.Etkili İçerik Yardımıyla Büyümek

Her hafta içerisinde düzenli olarak, takipçinizi etkileyecek şekilde düzenleyeceğiniz fotoğraf, video ve story paylaşımları oldukça fazla önem taşır. Bu üretmiş olduğunuz içerikler sayesinde insanların hesaplarınıza giriş yapmasını sağlayacak ve takipçi kazanmanıza da etki sağlamış olacaksınız. Bu işlere ise ilk olarak her gün 1 post atarak başlayabilirsiniz. Her attığınız postlar sonrasında ise büyüme oranlarınızı göz önünde bulundurun. Sonraki haftalarda ise bu post oranlarınızı belli oranlarda arttırarak hesaplamalarınıza devam edin. Yapmış olduğunuz bu deney ve analizler sonucunda, haftalık olarak en etkili post sayısını kendiniz gözlemlemiş olacaksınız. Böylece hem takipçilerinizi boğmayan, hem de onları içerikten mahrum etmeyecek şekilde içerik paylaşımlarını sağlayabileceksiniz.

2. Doğru Hashtag Kullanımı

Her içerik için, insanların bu içeriklerinizi görmesi adına bazı etkili hashtag kullanımlarını sağlayın. Kurmuş olduğunuz hesap ile alakalı doğru hashtagları belirleyerek bunları yeterli oranda kullanmaya çalışın. Takipçileriniz belli bir miktara ulaştığı zaman ise, belli yeni hashtag denemeleri yapabilir, etkileşim konusunda kendi analizinizi sağlayabilirsiniz. Eğer hashtag kullanmış olduğunuz içeriklerinizdeki etkileşim oranları yüksek ise, o hashtag içerisinde yer alan öne çıkanlar kısmında da bulunabilirsiniz. Bu durumda sizin çok daha fazla takipçi kazanmanızı sağlayacaktır.

3.İnsanlarla Etkileşimde Bulunun

Sizi tanımamış ancak içeriklerinizi beğenen insanlar ile ne kadar çok etkileşim halinde kalırsanız, büyüme hızınız da o oranla yükselecektir. Bu nedenle mümkün olduğu oranlarda fazla etkileşimi otomatik hale getiren bot kullanımlarını tercih edin. Hedef olan topluluklarınız adına hashtag ve hesapları takip edin ve analizlerinizi gerçekleştirin. Bu hesapları bulduktan sonrasında botunuzu onlar ile etkileşim halinde tutun. Böylece en etkili içerik ve sayfalar ile analizlerinizi çok daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirerek hesabınızın daha hızlı bir şekilde büyümesini de sağlayacaksınız.

4.Hikaye Reklamlarını Önemseyin

İnsanların İnstagram kullanım verilerine baktığımızda, çoğunlukla ilk olarak hikayeleri göz attığını görmekteyiz. Bu nedenle herhangi bir ürününüzün tanıtımını yapmak için instagram hikaye reklamlarının kullanımı da oldukça önem taşıyor.

İnstagram hikayeleri, sadece reklamlar için de değil, günlük olarak tanıtım amaçlı paylaşımlarınızı gerçekleştirmek amaçlı da tercih edebilirsiniz. Hikayeler 24 saat geçerli olsa da, işletmeniz ya da markanızın öne çıkarılanlar kısmında tutarak kalıcı hale getirebilirsiniz.

Markanızın genel tanıtımlarını gerçekleştiren, belirli bir ürün ya da etkinliklerin pazarlamasını yapan hikayeler, oldukça etkili yöntemler arasında yer almakta. Böylece en iyi performans sağlayan reklamlarınızı da önde tutarak satışlarınızı aynı oranda arttırabilirsiniz.

5.Etkileyici Görsel Kullanımı

İnstagram gibi bir sosyal medya içerisinde, sadece görseller ile tanıtım ve paylaşımların gerçekleştirildiğini herkes bilmektedir. Bu nedenle insanları daha iyi bir şekilde etkilemek için görsellerin de sıra dışı olması, sizin için oldukça olumlu bir etki yaratacaktır. Diğer marka ya da işletmelerden sıyrılmanın yolları da, etkili görsel kullanımlarından geçer. Böylece insanlara çok daha profesyonel ve kurumsal bir görüntü sağlayarak tercihlerinizin siz olmasını sağlamış olursunuz.

6.Video Paylaşımını İhmal Etmeyin

İnstagram, son güncellemeleri ile video alanında da oldukça öne çıkan bir uygulama haline geldi. IGTV adındaki yeni güncellemeleri ile videoların oldukça popüler olmasını sağladı. Bu nedenle hesaplarınızın hızlı bir şekilde, birçok kişi tarafından etkileşim almasını isterseniz, video içerikleri ihmal etmemelisiniz. Sunulan bu yeni güncelleme, markalar adına geniş kitlelere hitap etmek için oldukça etkili yollardan birisidir. Sizde bu etkili yol ile birçok kişiye hızlı bir şekilde ulaşabilme imkanı yakalayabilirsiniz.



Bu ve daha birçok etkili yöntem için günümüzde reklam ajansları yer almaktadır. Ancak çok daha profesyonel bir hizmet ile beraber sizde İnstagram işletmelerinizin sağlıklı bir şekilde büyümesini, satışlarınızın büyük oranda artış göstermesini isterseniz Creative qp Dijital Pazarlama firmamızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

978 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page