top of page

Google’a Nasıl Reklam Verilir?

Güncelleme tarihi: 21 Eyl 2018


Google, Google partner siteleri ve Youtube hergün milyonlarca ziyaret ve arama alır. İşletmerin en çok kullandığı reklam alanları %90 bu alanlara yöneliktir. Google’ın reklam verme platformu Temmuz-Ağustos döneminde isim değişikliğine uğrayarak, Google AdWords isminden Google Ads ismine geçiş yapmış ve yeni bir görünüm kazanmıştır. Google’a verilen bütün reklamlar, Google Ads Platformu üzerinden verilir.

Gel gelelim asıl konumuza;


Google’a nasıl reklam veririm?

  1. Bir gmail ile Google Ads hesabı açın.

  2. Kredi kartı & adres detaylarınızı seçin ve hesabınızı kurun.

  3. Youtube videonuzu ve websitenizi seçip, reklam çeşitlerinden seçmelisiniz.

  4. Ayarlamaları yapıp, reklamınızı verin.

Ancak uyarmamız lazım; Yukarıda sayılan maddeler, Google Ads uzmanlığı veya en azından biraz bu platform üzerinde tecrübe gerektirmektedir. Evet, siz de kendiniz 1-2 saat youtube videosu izleyip reklam verebilirsiniz ancak, en doğru etkileşimi en düşük ücrete almak sadece bir uzman ile mümkündür. Bura da da biz devreye giriyoruz.

Creative qp’ deki uzman ve sertifikalı ekibimiz, sizin bütün işlemlerinizi hızlıca yaparak, size en doğru müşteri geri dönüşlerini sağlamaktadır.


 

Google’a Neden Reklam Vermeliyiz?

Dünya’da kullanıcı alt yapısı en geniş olan reklam kuruluşu Google’dır. Facebook, Instagram veya Twitter kullanıcılarından çok daha fazla bir kitleye hitap eder. Bu nedenle günde bir konu hakkında on milyonlarca arama yapılabilir. Google Ads size ürünleriniz ve servisleriniz ile ilgili arama hacimlerini aylık ve yıllık düzeyde sunup, hangi anahtar kelime için kaç para ödemeniz gerektiğini size verebilir. Sosyal medya reklamlarından bir artı yanı ise, Google arama motorundaki reklamlarınıza sadece tıklama başına ücret ödesiniz. Sosyal medya reklamlarında ise, sadece etkileşim ve görünüm başına. Tıklama başına ödediğinizde, reklamınıza müşterilerinizin gerçekten tıkladığını ve websitenizin ziyaret ettiğini bilirsiniz. Google ads, size çok daha kapsamlı bir hedef kitle seçme olacağı sunar. Aslında özet olarak, hepimizin aşina olduğu sosyal medya reklam verme yöntemlerinden çok daha komplike (bilmeyen kişiler için) ve uzman yardımı alındığında, çok daha etkili olan bir reklam çeşididir. Ancak unutulmaması gereken bir konu, Google arama motoruna verilen reklamlara bağlı olan websiteniz de stabil, hızlı, reklamınız ile alakalı ve mobil uyumlu olmalıdır. Bu tür teknik detaylara ve sosyal medya reklamları ile Google reklamları arasındaki farklara detaylı olarak başka bir yazımızda değineceğiz.

Creative qp olarak, Google’ın sunmuş olduğu bütün reklam çeşitlerini size en uygun fiyattan sunmaktan gurur duyuyoruz. Bugün bizle iletişime geçebilir ve işletmenizin reklamlarını Google’a vermeye başlayabilirsiniz.


55 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page