top of page

Influencer Nedir? Kimlere Denir?



Her gün gezindiğimiz sosyal medya sayfaları web siteleri bloggerlara aittir. Blogger Hanımefendiler ve Beyefendiler ehli oldukları işler, konular, çalışmalar hakkında web site veyahut da sosyal medya kanallarında sayfa açıp bir yönden hayatımıza giriyorlar. Sosyal Medyanın da aktif kullanımı nedeniyle hepimizin hayatındalar. Peki Blogger ve İnfluencer arasındaki fark nedir ? Ya da fark var mıdır?


Biz bir markayız ve her markanın istediği gibi reklam yapmak istiyoruz. Influencer reklamını düşünüyoruz. Peki influencer reklam nasıl yapılır? Öncelikle kendi hedef kitlemize uygun içerikler üreten bir sosyal medya fenomeni buluyoruz. ( Sosyal medya uzmanlığı içerikleri üreten Bloggera Zayıflama çayı reklamı yaptıramayız öyle değil mi? Ama Moda ve Alışveriş üzerine kurulmuş bir sayfa sahibine ürünümüz olan kazağı giydirebiliriz. Doğru seçim hayat kurtarır, hayat kurtarmasa da markanıza yardımcı olacaktır.) Yani markanızı bir Sosyal Medya fenomeni ile özdeşleştirerek satışınızı ve marka bilinirliğinizi arttırıyorsunuz. Bir çok başarılı örneğini bulabilirsiniz.

GÜNÜMÜZ PAZARLAMASINDA INFLUENCERLAR NEDEN ÖNEMLİDİR?

Günümüz şartları bizi sosyal olmaya iterken markalarımızı da bu çağa uydurmak için influencer gibi pazarlamaya yönelik yapılan çalışmalara itmektedir. Bunun iyi mi kötü mü olduğu tartışılabilir. Ama eğer zirveye çıkmak ayrıca oradaki konumunuzu sağlamlaştırmak istiyorsanız güncel olana uymalısınız ki şimdiki zamanın güncelidir influencer. Doğru yapıldığında gerektiğinden fazla bir yarar sağlar. Bu zamanda yeniye uymak ve yeniye ulaşmak oldukça önemlidir ve bu yüzden Influencer tercih edilmelidir.

İNFLUENCER REKLAM NASIL ETKİ SAĞLAR?

Bu reklam türü size geri dönüşler ile birlikte bilinirlik ve güvenirlik de sağlayabilir. Kitlenizde büyük etkilenmeyi, güvenilir bir sosyal medya fenomeninden alınan bilgilerle takipçiler üzerinde yaratıyor. Pazarlama dünyasında oluşan her gün yeni bir gelişmeye ileride olmak ile size katkı sağlıyor.


INFLUENCER MARKETİNG’TE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

· Reklam yaptığınızı izleyiciye (sosyal medya kullanıcısına) hissettirmemelisiniz. Çünkü takipçi samimiyetsiz bulabiliyor ve reklam olduğunun farkına varınca olay geri tepebiliyor.

· Hedef kitlenize uygun fenomeni seçmelisiniz.

· Blogger veya fenomen seçiminizde onun takipçileriyle ilişkisi bile önem taşıyor çünkü sizin markanızın güvenilirliği söz konusu olabiliyor.

· Etkili ve son trend bir pazarlama yolu olduğundan yanlışlığa mahal vermeden son derece bilgili sahibi olunarak yapılmalı.

· Profesyonel ve gerçekten size uygun bir İnfluencer seçmelisiniz. Çünkü uzun süre zarfında birlikte anılacaktır isimler.

· Sürekli iletişim halinde olmalı ve marka ile influencer arasındaki ilişki düzenli kurulmalıdır.

203 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page