top of page

Instagram Alışveriş Uygulaması Nasıl Kullanılır?


Instagram işletmeler için bir yeniliğe daha imza atıyor. Instagram alışveriş uygulaması ile işletmeler artık sadece instagram üzerinden satış yapabilecek
Instagram Alışveriş Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Instagram’dan yep yeni bir e- ticaret uygulaması IG Shopping


The Verge tarafından sunulan rapora göre üzerinde çalışmaların devam ettiği IG Shopping veya IG Alışveriş uygulaması ne zaman çıkacağı bilinmemesine rağmen insanlarda merak uyandırdı.

Instagram üzerinden 26 milyon yakın işletmenin faliyet gösteridiği biliniyor. Sosyal Medya Platformu, Instagram IG Shopping insanlara bambaşka bir deneyim sunması için tüm çalışmalar hız kesmeden devam ettiğini açıklayan yetkililer, kullanıcılara ürünlere göz atmasını ve satın almasını sağlayacak bir platform şeklinde olacağını açıkladı.


IG Shopping uygulamasında görseller üzerinde bir alışveriş çantası ikonu eklendi ayrıca alışveriş linkleri gönderilere gömülü olacak şekilde tasarlanan ikona bastığınızda ürün fiyatını ve alışveriş bağlantısını görebileceksiniz. Şimdi alıveriş yap butonuna tıkladığınızda ise ürünün alışveriş sayfasına yönlendirileceksiniz.


E-Ticaret uygulaması ile kullanım alanını genişletmeyi amaçlayan Sosyal Medya devi doğru bir adım atmış olduğu gözlemleniyor.Türkiye tarafından bakarsak eğer, insanlar butiklerden veya perakende şirketlerden almak istedikleri ürünler için başka platformlar üzerinden alışverişlerini yapmak zorunda kalmaları ve bazen güven vermemeli sıkıntı yarattığından dolayı IG Shopping(IG Alışveriş) uygulaması ülkemizde çok rağbet göreceğe benziyor.


Instagram'ın kendine özgün alışveriş uygulaması Instagram hali hazırda, hikaye ve görsel paylaşımlarında ürün etiketleme özelliğini Türkiye dışındaki ülkelere sunmakta. Creative qp olarak merkezimiz İngiltere'de olduğu için biz bu ürün etiketleme özelliğini Türkiye'deki işletmelere sunabilmekteyiz. Detayları bu linkten öğrenebilirsiniz.


Sizde ürünlerinizi Instagram üzerinden etiketleyerek satmak istiyorsanız, bizimle bugün iletişime geçebilirsiniz.



59 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page