top of page

Instagram Bir Alışveriş Sitesine Mi Dönüşüyor?

Günümüzde Instagram için artık dijital bir alışveriş merkezi terimini kullanmamız doğru olacaktır. Gezinmenize, göz atmanıza, hatta biraz eğlenmenize izin verir - ancak her şey herhangi bir engel olmadan daha fazla para harcamanız için tasarlanmıştır. Ancak Instagram’ın bu noktaya gelmesi bir anda olmadı. Zaman içinde yapmış oldukları yenilikler ve değişimler Instagram’ı bu noktaya getirdi. Türkiye'de açık olmayan Instagram alışveriş özelliğine Creative qp olarak Ingiltere'de bulunan merkezimiz yardımcı olabilmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda Facebook daha fazla kar elde etmek amacıyla fotoğraf paylaşım platformundaki reklam sayısını iki katına çıkarmıştı. Instagram’ın özet akışında ilerlediğinizde üç gönderiden birinin reklam olması ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca hikayelerde de reklamlar genellikle iki, üç ve dört hikayenin arasında gösteriliyor.

Bunlar ile birlikte şirket aynı zamanda uygulamadan herhangi bir şekilde çıkış yapmadan direkt olarak Instagram’daki marka gönderilerinden ve etkileyicilerden ürün satın Checkout’u tanıtarak doğrudan Instagram üzerinden satın almayı kolaylaştırıyor. Şirketler artık markayı veya etkileyiciyi takip etmeseniz bile ürünlerini reklamınız olarak ele alan etkileyicilerden yayınlar gösterilebilir.

Ve görünüşe göre tüketiciler değişimlerle uğraşıyorlar. Deutsche Bank'taki analistler tarafından yapılan bir ankette, Checkout'u kullananların yüzde 39'unun kullanım kolaylığını çekiliş olarak gösterdiğini, kullanıcıların yüzde 59'unun bir ürün için sponsorlu bir bağlantıyı tıkladığını gösterdi.

Instagram, alışveriş merkezi doğrudan parmaklarınızın ucunda ya da doğrudan ilgi alanlarınıza göre uyarlanmış bir posta sipariş kataloğu haline geldi. Bu platform bir yaşam tarzı satıyor ve öyle görünüyor ki bu yaşam tarzı eğlenceli görünüyor. Markanın renkli kıyafetlerinde harika görünüyor.


Instagram’dan Alışveriş

Instagram'da alışveriş yapmak sosyal ağ hizmeti için en yeni entegrasyon olmasa da, alışveriş deneyimini oluşturuyor, rafine ediyor ve ince ayar yapıyor, kullanıcıların doğrudan satın almalarını sağlayan Checkout gibi tüketiciler için alışveriş deneyimine yeni özellikler ekliyor uygulamasında.

Yüksek moda markaları Instagram'da tüm giyim koleksiyonlarını yayınlıyor ve işletmeler platformda çevrimiçi eğitimler sunuyor. Instagram, müşterilerin ilgisini çekmenin ve onları kaydırmaya devam etmenin çok yönlü bir yoludur.


Instagram’ın Alışveriş Özelliği

Instagram Alışveriş , müşterilerin doğrudan Instagram uygulaması üzerinden alışveriş yapmalarını sağlar. Fotoğrafları yükleyin ve ürünleri ürün adı, fiyatı ve satın alma bağlantısıyla etiketleyin.

Her ay 130 milyon kullanıcı ilgileniyor Instagram alışveriş özelliği ile ilgileniyor. Hedef kitleniz 35 yaşın altındaki birini içeriyorsa Instagram kullanma olasılıkları yüksektir.


Instagram Alışveriş Reklamları

Alışverişin şu anda yalnızca organik satışlar için bir özellik olduğunu belirtmek önemlidir. Bu, Instagram'da reklam kullanan işletmelerin bu reklamlara alışveriş yayınlarını ekleyemediği anlamına gelir. Yine de, Instagram'da reklam verirken, alışveriş yapanları yeni değişiklikleri veya güncellemeleri görmek için feed'inize gitmeye teşvik edebilirsiniz.

Tüketicilerin işletmenizin Instagram akışlarına alışveriş eklediğini bilmelerinin harika bir yolu, hikayenizi duyurmak ve daha fazla bilgi için sayfanıza bakmalarını tavsiye etmektir. Alışverişi açıklamanın bir başka yolu, büyük duyuru yapmak için resim altyazılarını kullanmaktır.


Firmalar İçin Sosyal Medya Yönetimi ve Önemi

Instagram’ın artık dijital bir alışveriş merkezine dönüşmesi ile birlikte sosyal medya yönetimi firmalar için çok daha önemli bir hale geldi. Kazançlarını çoğaltmak isteyen ve istediği hedef kitleye ulaşmak isteyen kişiler için Instagram çok büyük avantajları olan bir platform. Ancak bu platformun avantajlarından en iyi şekilde yararlanmak için sosyal medya yönetimi konusunda bilgili ve tecrübeli olmanız gerekmektedir. Firmanız varsa ve sosyal medya yönetimi konusunda çok fazla bilgi sahibi değilseniz sosyal medya hesabınızı sizin yerinize yönetecek olan şirketler ile çalışabilirsiniz. Bu konuda piyasanın en önde gelen şirketleri Dijital Medya ve Pazarlama Ajansı olan Creative qp yer almaktadır. Creative qp olarak Ingiltere'de bulunan merkezimiz alışveriş eklentisi almanıza yardımcı olabilmektedir. Sosyal medyanın tüm özelliklerinden ve avantajlarından en iyi şekilde yararlanmak için Creative qp ile çalışmak firmanızın yükselişe geçmesindeki en büyük etkenlerden bir tanesi olacaktır.

65 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page