top of page

Sosyal Medya Fenomen (İnfluencer marketing) Pazarlaması Nasıl Yapılır?




Dijital dünyada Influencer sosyal medya kanallarında takipçileri sayesinde belirli bir kitleye hitap eden ve bu gücü ile insanların davranışlarını etkileyen kişidir.
Sosyal medya fenomen pazarlaması nasıl yapılır?

Influencer marketing nedir?

Yakın bir arkadaşınızın giydiği gömleği beğendiğinizde ona nerden aldığını soruyoruz ve bu ürüne gözümüz kapalı güveniyoruz çünkü zaten güvendiğimiz bir elden bilgiyi almış oluyoruz. Peki ya bu güveni sosyal medyada bulunan insanlara da duyduğunuzu hiç hissettiniz mi ? Ya da fenomen dediğimiz insanlar takipçilerine bir öneride bulunduklarında bir kez dahi olsa o ürünü almayı düşündünüz mü? İşte Influencer Marketing sizinle bu güven altyapısında takipçilere ve müşterilere ulaşmak için kullanılan yeni bir reklam yöntemi.

Influencer - Sosyal Medya Fenomeni - kime denir?

Dijital dünyada Influencer sosyal medya kanallarında takipçileri sayesinde belirli bir kitleye hitap eden ve bu gücü ile insanların davranışlarını etkileyen kişidir.


Influencer Marketing nasıl işler?

Belirli bir aralıkta takipçiye sahip olan sosyal medya kullanıcıları belirli ajanslarla anlaşmalar sağlanalarak Influencer havuzu oluşturulur ve reklam vermek isteyen markalar kendilerini en iyi şekilde temsil edecek bir veya bir kaç Influencer ile anlaşarak ürünlerinin pazarlaması paylaşımlara uygun bir hale getirilerek yapılır.


Influencer nasıl etki yaratır?


Gün geçtikte insanlarda güven uyandıran Sosyal medya fenomenleri reklam konusunda markaların yeni tercihlerinin arasına girmesinin nedeni, insanlarla birebir iletişime geçiyor havası yaratmasıdır. Influencer Marketing reklam temeli herkesin çok iyi bildiği bir pazarlama yöntemiyle önümüze çıkmaktadır. 90’lar sonu 2000’lerin başında izlediğimiz televizyon programlarında her gün evimize davet ettiğimiz sunucumuz veya dizi oyuncularımızın nasıl aileden bir insan gibi gördüğümüzü anımsarsınız ve o insanların giydiği kıyafet, taktığı takı, kullandığı araba bizim için o insan kullandı diye en güvenilir marka olurdu. Şimdi aynı etkiyi sosyal medyada yakalamak isteyen markalar sosyal medya fenomeni dediğimiz kişiler aracılığı ile müşterileri arasında güven yaratarak yeni reklam alanları oluşturuyorlar.


Influencer Pazarlama Ne Kadar Etkili?

Markaların yaptıkları reklamlar arasında en yüksek dönüşüm aldığı reklam çeşididir. 100.000 ve üzeri takipçisi olan fenomenlerde geri dönüş oranı %1.5 ila %2.8 ile değişirken, daha küçük 20.000 civarı takipçisi olan kişilerin yaptığı reklamlar %10 ila %20 arasında değişerek daha fazla etki yaratmaktadır. 2018'in 2. çeyreğinden itibaren, markaların sosyal medya fenomenlerine harcadığı reklam bütçesi kritik seviyede artış göstermiştir.



Influencer Marketing

Yeni ve etkili bir yol olarak pazarlama sektöründe adını ilk sıralarda duyabileceğimiz Influencerlar'ı Creative qp markalarla bir araya getirir ve reklam kampanyalarını yönetir. Sizde sosyal medya üzerinden fenomenler ile çalışmak, markanızı en üste taşımak istiyorsanız, bizimle bugün iletişime geçin.


396 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page