top of page

Sosyal Medya'nın Markalar İçin Önemi Nedir?



Sosyal Medya Nedir?


Öncelikle konuyu iyice pekiştirmek için ‘’ Sosyal Medya Nedir? ‘’ sorusu ile giriş yapalım. Artık günümüz dünyasında çok büyük yer edinmiş olup bununla birlikte büyük kitlelere ulaşmış bir teknolojik platformlardır, Sosyal Medya. Her gün değişen, yenilenen ve gelişen dünyamızda geniş kitlelere ulaşacağınız, sesinizi binlerce hatta milyonlarca insana duyurabileceğiniz ayrı bir dünya olduğunu söylemekte de fayda var. Sosyal medya bir sürü sosyal mecrayı içine alan dijital bir dünyadır. Sosyal medyayı sadece Instagram veya Facebook ile kısıtlı bir alan olarak görmemek gereklidir. Ülkemizde Instagram daha etkin olarak kullanılırken, farklı ülkelerde farklı sosyal medya siteleri ağırlıklı olarak kullanılmaktadır.

Hemen sonrasında ise ‘’ Marka nedir? ’’ sorusu ile devam edelim. Örnek vererek anlatmak gerekirse, diyelim ki sizin markanıza ait bir ürünü veya hizmeti aynı pazardaki diğer servislerden ayırt edecek ve aynı zamanda farklı kılacak işaret, harf, isim, ambalaj gibi yani ortaya çıkardığınız ürün veya hizmetin özelliklerinin bütünüdür, size özeldir. Mesela, tasarladığınız ve ortaya çıkardığınız bir ürünün size ait olduğunu belli eden, benzeri bulunmayan özel bir isim adı altında sattığınızı var sayarsak, marka dediğimiz oluşum bu isimdir.


Markalara Faydaları Nelerdir?

Şimdi asıl konumuz olan ve yukarıdaki iki konuyu birleştiren sorumuzu soralım: ‘’Markalar İçin Sosyal Medyanın Önemi nedir?’’ Öncelikle bilmeliyiz ki bir markaya sahip olmak onu markalaştırmaktan daha kolaydır. Peki biz mal veya hizmetimizi nasıl markalaştırmalıyız? Nasıl markalaştırabiliriz? Bazı markalar için bu sadece işlek bir cadde veyahut zengin bir muhitde barınmakla yeterli kalabiliyor, fakat her marka için geçerli olmayan bu durumda neler yapabiliriz? Biz markamızı ne kadar duyurabilirsek onun bize her zaman kâr olarak döneceğini bilmemiz gerekir. Markalaştırmak demek bilinirliğini artırmak, markanızı büyütmek, geliştirmek ve hatta daha büyük düşünüp dış dünyaya açılmaktır.


Bunun için müşterilerimiz ile iletişime geçme kanallarını kullanıyoruz ve işte bu kanallardan biri olan Sosyal Medya oldukça güçlü, hızlı, aynı zamanda kolay bir iletişim mecrasıdır. Potansiyel müşterinize ve son kişiye kadar ulaşmanın en ideal, kolay ve ucuz bir aracıdır sosyal medya, asla bir amaç değildir. Sosyal Medya da yaptığımız kaliteli ve kreatif içeriklerle hedef kitlenizdeki son kişiye kadar paylaşımlarınızı ve markanızı duyurmak Sosyal Medya platformunun ulaşılabilirliği fazla olduğu için müşterilerinize ulaşmak son derece kolaydır. Şöyle düşünün ki artık teknoloji çağında yaşamaktayız ve birçok şey bir tık uzağımızda. Her gün sosyal mecralarda( Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest vb..) geziyoruz ve birçok markanın reklamı görüyoruz , bu reklamlardan biri de neden sizin markanız olmasın?

Sosyal Medyadaki her bir iletişim kanalında markanızı en iyi şekil de lanse ederek, doğru hedef kitlesine doğru sunum yaparak ve en son kişiye kadar ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sosyal medya yönetim paketlerimize buradan ulaşabilirsiniz. Herkese iyi günler diler sosyal medya ile kalmanızı temenni ederiz...


84 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page