top of page

Tik Tok Hakkında Bilmeniz Gerekenler




Son aylarda TikTok'la ilgili tartışmaların ciddi bir şekilde büyüdüğünü fark etmişsinizdir. Eylül 2017'de piyasaya sürülmesinden bu yana Snapchat için önemli bir rakip olarak adlandırıldı, ancak yakın zamana kadar analistler TikTok'un nasıl bir yükselişe geçeceğini pek öngöremedi.

Bu durum pazarlamacılar tarasında da hissediliyor. Pazarlamacıların gerçek bir TikTok stratejisine ihtiyaç duyduklarını hissetmeye başladıklarını görmek için Google Arama Trendleri'ni kontrol etmek yalnızca bir saniyenizi alacaktır. TikTok'un ciddiye aldığımız uygulamalar arasındaki yerini daha da doğrulayan şey, uygulamanın insanlar ile tanıştığı süre olarak değerlendirilir. Şimdi ise ihtiyacımız olan sosyal kanıtı görmemiz için yeterli zaman geçti.


Açık konuşmak gerekirse, TikTok'a gerçek bir şans vermeyi düşünüyorsanız, oyuna biraz geç kaldığınızı söyleyebilirim. Platformun zaten erken benimseyenleri var ve birçok başarı öyküsü de var. Chipotle, Sony Pictures, Too Faced gibi markalar, doğrudan veya influencer pazarlama yoluyla, platformda yüksek geri dönüşlü kampanyalar yapıyorlar.


Lansmanından bu yana, TikTok uygulamasının popülaritesi inanılmaz bir oranda artıyor. Ekim 2018'de, dünya çapında Apple Store’da en çok indirilen fotoğraf ve video uygulamasıydı. Resmi olarak bir sosyal medya nişi olarak ortaya çıktığı ve 2019'da bir milyar indirmeye ulaştığı için uzmanlar tarafında TikTok'un 2020'de de güçlü bir varlık göstermeye devam etmesi bekleniyor.


Ancak, gerçekten doğru kitleleri takip eden pazarlamacılar için, uygulamanın nerede büyüdüğünü düşünmek hayati önem taşımakta. Uygulamanın toplam indirmelerinin % 44'ü Hindistan'da gerçekleşti. Sensor Tower'a göre , bunu bir önceki yıla göre kıyaslarsak, TikTok'un genel kullanıcı tabanı % 6 büyüdü.


Peki TikTok Diğer Platformlarla Karşılaştırdığımızda Gerçekten Nereye Denk Düşüyor?

Temmuz ayında Pew Araştırma Merkezi'nden yapılan en son ankete göre, TikTok 18 yaşın üzerindeki toplam sosyal medya kullanıcılarının yaklaşık % 3’ünü, Snapchat ise aynı yaştaki nüfusun% 23'ünü oluşturuyor. TikTok hızla büyürken, kapatılması gereken hala açık bir boşluk var. Mobil uygulama verileri ve öngörüler sunan bir şirket olan App Ape Lab 2018 analizinden elde edilen veriler, TikTok'un erkek kullanıcılarının % 21,3'ünün 20 yaşın altında olduğunu ve platformun kadın kullanıcılarının % 18,6'sının 20 yaşın altında olduğunu gösterdi.

Belki de TikTok kitle demografisi hakkında şimdiye kadar sahip olduğumuz en doğru veriler, aslında Douyin olarak yeniden markalanan TikTok'un resmi sayılarını Weibo hesaplarında paylaştığı Çin'den geliyor. Douyin kullanıcılarının üçte biri 20 ila 24 yaşlarında, dörtte biri 25 ila 29 ve% 20'si 20 yaşın altında .



 

TikTok Pazardaki Konumunu Hala Eşsiz Buluyor

Platform, geçen yıl bir dizi önemli güncellemeden geçti. Pazarlamacılar için belki de en kritik olanı, ücretli sosyal medya için tamamen yeni fırsatlar sunan hizmette reklam yayınlama yeteneği eklemesiydi.

Uygulama ayrıca, yakın zamanda piyasaya sürülen TikTok İçerik Oluşturucu Pazarı aracılığıyla markaları TikTok içerik oluşturucularına bağlamaya ayarlandı. Bu, ipleri zaten öğrenmiş olan etkileyicilere yönelmek için yeni sosyal medya uygulamalarıyla ne yapacağından her zaman emin olmayan işletmeleri daha da teşvik etmelidir.

Uygulama yakın zamanda tüm siyasi reklamları yasakladı

TikTok'un misyonu “olumlu, ferahlatıcı bir ortam” olmak ve misyon beyanında şöyle yazıyor:

“TikTok, kısa biçimli mobil video için önde gelen destinasyon. Misyonumuz yaratıcılığa ilham vermek ve neşe getirmek. ”


Yani TikTok ve Snapchat Basitçe Çok Benzer mi?

Birçok sosyal medya uygulaması bir arada bulunabilir. LinkedIn, Facebook, Instagram, Youtube ve Pinterest, kullanıcıların amacı arasında net farklara sahiptir. TikTok ve Snapchat çok mu benzer?

EMarketer'in ana analisti Debra Aho Williamson, CNBC ile Snapchat'in her iki uygulama da kullanıcının zamanı ve dikkati için rekabet ederken rekabetin artması gerektiğini düşünüyor.

“Her iki uygulama da dikey, kısa, kullanıcı tarafından oluşturulan videolar içeriyor. Gençler uygulamaları farklı şekillerde kullanıyor olsalar da, bu demografik grupta TikTok videoları izleme ve oluşturma cazibesi şu anda çok güçlü. ”

Snapchat ve TikTok özellik farklılıklarına sahip olmalarına rağmen, kullanıcı tabanları çok benzer. Kullanıcıların zamanlarını harcamaya karar verdikleri yerler pazarlamacıların bütçeye yatırım yapmaya başladığı yerleri belirler.

Snap'in üçüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında , platform, kullanıcıların uygulamayı günde 30 kez açtığını bildirdi. TikTok kullanıcılarının ne sıklıkta kendilerinin açtıklarını bilmiyoruz, ancak Business of Apps , uygulamanın Çinli muadili Douyin kullanıcılarının uygulamayı her seferinde yarım saat kullanarak günde dört ila beş kez açtığını bildirdi .


Özet

TikTok'un pazara girmesi kadar heyecan verici ve ümit verici bir şeye şahit olduğumuzdan beri uzun zaman oldu. Populerliği, büyüme rakamları ile istikrarlı bir şekilde devam ediyor. TikTok şimdi bu önemli duvarı geçti. Platformdan para kazanmak için artan fırsatlara ve giderek artan bir kullanıcı tabanına sahiptir.

Rakamlara bakarsak, TikTok'un yapması gereken çok şey var, ancak TikTok kullanıcılarından ve pazarlamacılarından da artık platforma ciddi önem vermeye hazır olduklarına dair sinyaller görüyoruz.

370 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page