top of page

YouTube'da Nasıl Video Reklam Verilir?


Youtube'a video reklam verme
Youtube'a nasıl reklam verilir?

Son 5 yılda yükselişe geçen online dünyanın parlayan isminin Youtube olduğunu söylemek, yanlış bir tespit olmaz herhalde.


We Are Social’ın yaptığı araştırmalarda 2017’de Youtube’un grafiklerine bakıldığı takdirde yükseliş ivmesi göz önüne seriliyor. 73 ülkede, 61 dilde hizmet veren Youtube’da 1 milyar tekil kullanıcı bulunuyor. Ve bu yeni dünyayı keşfeden, video-dünyada kendi müşterilerini reklamlarıyla buluşturmak isteyen Kobilerin sayısı son 2 yılda neredeyse 2 katına ulaştı.

Peki Youtube’a nasıl video reklam verebiliriz?

  • Youtube’a video reklam vermek için yapmamız gereken ilk şey bir reklam videosu oluşturup bunu Youtube hesabımıza yüklemek. Videomuzun kalitesi, özgünlüğü ve verdiği mesajın asıl başarıyı getirecek bileşenler olduğunu unutmayalım. Ayrıca istatistiklere göre reklamların atlatılma oranı %70, bu yüzden reklamınızın ilk 5 saniyesinin ilgi çekici olması ve reklamın devamını izletmesi lazım.

  • 2006 yılından beri Google’ın bünyesinde bulunan Youtube’a video reklam verme aracıda, tüm diğer Google mecralarında olduğu gibi Ads üzerinden yürütülüyor. Google Ads sayfasına bu linkten gidip hesabınızı açabilirsiniz ads.google.com .

  • Açılan yeni sayfada Video reklamlarını seçtikten sonra, YouTube’a verdiğimiz video reklamların hangi etkiyi yaratmasını istediğimizi belirtiyoruz. Fiziki mağazamıza mı gelsinler, internet üzerinden mi alışveriş yapsınlar yoksa telefon görüşmesi mi sağlasınlar?

  • Bu seçimi yaptıktan sonra görüntülenmesini istediğimiz videomuzun linkini ekliyoruz. Reklam metnini ve kapak görselini seçiyoruz.

  • Sonraki sayfada ise hedef kitle ayarımızı yapıyoruz. Ürünümüz en çok hangi yaş aralığı kullanır, kadınlardan mı yoksa erkeklerden mi rağbet görür? Ürünümüzü görmek isteyecek kitleyi belirliyoruz.

  • Son aşama faturalandırma işlemi oluyor. Hesap bilgilerinizi girmemiz ve günlük bütçemizi belirlememizi istiyor AdWords bizden. Bu noktayı da geçtiğimiz takdirde biz reklamımızı kaydetmiş oluyoruz reklamımız eğer Google’un reklam şartlarından geçer ise reklam onaylanıyor ve görüntülenmeye başlıyor.

Şirketler neden Youtube’a video reklam vermeli?


Yine We Are Social’ın yaptığı araştırmalarda kullanıcıların yazılı içeriklerden çok görsel içeriklerin ilgisini çektiğini kaydetti. YouTube’a günde 30 milyon kişinin girdiğini ve Y kuşağının şirketlerin ve markaların kanallarına abone olma oranının %70’e ulaştığını düşünürsek reklam vermek için şu an en etkin mecranın Youtube olduğu aşikâr. Bunun yanında YouTube’da video reklamınızı sadece görmesini istediğiniz bölgeyle sınırlandırabilirsiniz. Ayrıca YouTube’un geliştirdiği TrueView envanteri sayesinde gerçek izleyicilerin izlemediği hiçbir video için ücretlendirme uygulamıyor, ayırdığınız ücret boşa harcanmamış oluyor. Ve YouTube’a video reklam vermenin detaylı istatistik çıkarma ve raporlandırma avantajı ile hedef kitlenizi daha net görebilir, reklamınızın müşterilerinize ne kadar dokunduğunu ve nerde yanlış yaptığınızı öğrenebilirsiniz. YouTube'a profesyonel olarak reklam vermek, detaylı bilgilendirme ve hizmet almak için Canlı Chat sekmemizden bize erişebilir ya da mail atabilirsiniz.


87 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page